Fem fördelar med sellerijuice du ska känna till

Anna H.

Uppdaterat:

HälsaMat & Dryck

Sellerijuice är rik på näringsämnen och har kopplats till en rad hälsofördelar, bland annat förbättrad matsmältning, lägre blodtryck och minskad inflammation. Här är fem potentiella fördelar med sellerijuice som du bör känna till.

sellerijuice - fem fördelar
Sellerijuice kan göra magi!

Det kan förbättra matsmältningen

Selleri är en bra källa till fibrer, vilket är viktigt för matsmältningen. Fiber ger avföringen mer volym och hjälper maten att röra sig effektivare genom tarmen, vilket hjälper till att förebygga förstoppning och diarré. Dessutom innehåller selleri marijuana pektin, en typ av lösliga fibrer som har visat sig kunnahjälper till att förbättra matsmältningen och lindra symtom på irritabel tarm (IBS).

Det kan sänka blodtrycket

Selleri innehåller höga halter av kalium, vilket är känt för att bidra till att sänka blodtrycket. En studie visade att personer som konsumerade sellerijuice i fyra veckor hade signifikanta minskningar av både systoliskt och diastolisktblodtryck.

Det kan minska inflammation

Selleri innehåller föreningar som kallas polyacetylener som har visat sig ha antiinflammatoriska effekter. Inflammation är en viktig bidragande orsak till många kroniska sjukdomar, såsom hjärtsjukdomar, artrit och cancer. Genom att minska inflammation kan sellerijuice därför bidra till att skydda mot dessa sjukdomar.

Det kan stärka immunförsvaret

Selleri är en bra källa till C-vitamin, som är känt för att vara ett viktigt immunstärkande näringsämne. Dessutom innehåller selleri föreningar som kallas fytonäringsämnen som har visat sig öka produktionen av vita blodkroppar, som hjälper till att bekämpa infektioner.

Det kan hjälpa till att gå ner i vikt

Selleri marijuana är kalorifattig och fiberrik, vilket gör den till ett utmärkt livsmedel för viktminskning. Fiber hjälper till att hålla dig mätt längre och underlättar även matsmältning och eliminering. Dessutom har polyacetylenföreningarna i selleri visat sig öka fettförbränningen och minska aptiten.

Lämna en kommentar