Så lagar du en pasta carbonara på rätt sätt!

Anna H.

Uppdaterat:

Mat & Dryck

Det finns många sätt att laga carbonara, men det finns bara ett sätt att göra den rätt. Den här rätten handlar om enkelhet och om att låta kvaliteten på ingredienserna komma fram. Så här gör du en perfekt carbonara:

Ingredienser carbonara:

  • 1/2 kilo spaghetti
  • 1/2 kopp pancetta eller bacon, i tärningar
  • 1/4 kopp olivolja
  • 1/2 lök, tärnad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 ägg, slagna
  • 1/4 kopp parmesanost, riven
  • salt och peppar efter smak
Carbonara på rätt sätt!
Laga en pasta carbonara med oss!

Instruktioner för att göra carbonara:

  • Koka spaghetti i en stor kastrull kokande vatten enligt förpackningens anvisningar (kanske någon minut mindre för al dente)
  • Medan spagettin kokar, värm olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i pancetta eller bacon och stek tills det är krispigt.
  • Tillsätt lök och vitlök och stek tills de mjuknat.
  • Häll av spagettin och lägg den i stekpannan med pancetta och lök.
  • Tillsätt ägg och parmesanost och vänd ihop allt tills äggen är kokta (komplettera med lite av vattnet som du kokat pastan med för ökad krämighet)
  • Smaka av med salt och peppar. Servera omedelbart. Njut

Lämna en kommentar