Så hittar du de billigaste flygresorna

Uppdaterat
Skribent

Hur ska du gå tillväga för att hitta de absolut billigaste flygresorna? Tack vare denna guide så kommer du bli ett proffs på att snabbt hitta de bästa flygbiljetterna.

Billigaste flygresorna
Så hittar du de billigaste flygresorna 2021

Jämför priserna online

Förr i tiden behövde du antingen ringa eller besöka en resebyrå alternativt ringa flygbolaget direkt att fråga. Idag är det ett minne blott eftersom du nu kan hitta all denna information, och mycket mer, online. Nu kan du snabbt och enkelt jämföra priser direkt på nätet. Detta kommer att spara dig både tid och pengar. Det finns många olika tips som du kan använda dig av när du letar efter de billigaste flygresorna. Läs vidare för att få tips på de bästa jämförelsesajterna samt vad du ska tänka på.

Glöm tiden då sista-minuten resorna var det bästa sättet att hitta en billig flygresa. Även om sista-minuten resorna fortfarande existerar så kan du göra betydligt bättre klipp om du endast bokar en flygstol. Du har störst chans om du är ute i god tid. Många flygbolag har kampanjer där de erbjuder prisvärda erbjudanden om du bokar en viss period. Om du gillar att resa med ett särskilt flygbolag, håll ögonen efter rabattkoder och kampanjer. Det gör du enklast genom att prenumerera på deras nyhetsbrev och följa dem i sociala medier.

  • Använd jämförelsesajter för att hitta de billigaste priserna.
  • Boka i god tid, inte i sista minuten.
  • Prenumerera på flygbolagens nyhetsbrev och följ dem i sociala medier för att ta del av aktuella erbjudanden.

Resesökmotorer

Den snabbaste sättet för att hitta de billigaste flygresorna just nu är att jämföra priset hos en digital resesökmotor. Det är alltså en hemsida eller en app som jämför aktuella erbjudanden från flygbolag och researrangörer. Dessa sökmotorer säljer alltså inte resor själva utan de är en digital förmedlare. Här får du upp priserna från flera olika bolag och sajter. Vill du boka blir du omdirigerad till det billigaste alternativet. Du får snabbt överblick efter priser och efterfrågan runt ett visst datum. Du kan också söka på priser för hela året eller en specifik månad. Här får du också tips på heta destinationer runt om i världen.

Två exempel på dessa resesökmotorer är Skyscanner och Momondo. Skyscanner är ett brittiskt bolag som grundades år 2003. Idag har det växt till en betydande aktör på marknaden med mer än 60 miljoner användare. Hemsidan och appen finns tillgänglig på 30 olika språk varav svenska är ett av dessa. Deras sökteknologi låter dig söka efter de flyg som du vill. Du fyller i land, stad och/eller datum och de hittar de bästa erbjudandena. Om du är flexibel med datum så kan du lämna det blankt och du får den absolut billigaste flygresan. Momondo fungerar på exakt samma sätt, men är ett danskt företag som grundades år 2006. Båda sajterna har även sökning för hotell och hyrbil. Ta tillfället i akt och boka allt på samma gång.

Så vilket resmål ska man då välja?

Självklart finns det även en guide för billiga resmål i europa vi rekommenderar varmt 2020!

Innehåll