En turistguide till den fantastiska staden Barcelona

Anna H.

Resor

Trots den rådande pandemin vill vi svenskar gärna resa om möjligheten finns. Och likt tidigare är Barcelona en av våra favoritdestinationer. Detta är lätt att förstå om du besökt Kataloniens huvudstad tidigare men i denna guide kommer vi gå igenom några av de destinationer och aktiviteter som uppskattas mest av turister som aldrig besökt denna fascinerande stad.

Utöver ett behagligt klimat finns det mängder av faktorer som gjort Barcelona till en sådan favoritdestination för semester eller kanske en weekendresa. Just att det finns något att se eller göra för nästan alla är säkert en bidragande faktor. Nedan går vi igenom ett fåtal aktiviteter och sevärdheter men det finns så klart så mycket mer att se och göra i Barcelona.

turistguide till den fantastiska staden Barcelona
Vår turistguide till den fantastiska staden Barcelona!

Nöjesliv och shopping

Om du gillar att gå på krogen eller att shoppa kommer du definitivt inte bli besviken på Barcelona. När det gäller barer fullständigt kryllar det av dem i Barcelonas Gotiska kvarter, Barri Gótico. Om du föredrar att besöka en större klubb finns de ett flertal vid stranden men också upp på berget Montjuïc.

För shopping är den primära gatan Passeig de Gracia. Där finner du butiker där världens alla modehus finns representerade. Gillar du mer att strosa runt och titta i lite mindre butiker finns det ett enormt utbud i stadsdelarna Gracia och El Raval.

Kultur

Om du vill ta del av kultur finns det mängder av museer och intressant arkitektur i Barcelona. Bland de mer välbesökta av alla Barcelonas museum märks kanske framför allt Picassomuseet och Mirómuseet. När det gäller arkitektur har du kanske hört talas om Barcelona store man Antoni Gaudí. Många av hans byggnader tillhör de mest självklara sevärdheterna i Barcelona. Alla mest känd är så klart kyrkan Sagrada Familia som ännu inte har färdigställts. Men glöm heller inte ett besök till Park Güell, Gaudís största kreation, som erbjuder en fantastisk utsikt över Barcelona.

Strandlivet

Om du är trött på kultur och shopping erbjuder även Barcelona en fantastisk strand. Just kombinationen av storstadsliv och strandliv är något som gör Barcelona unikt. Stranden, som heter Barceloneta, ligger på promenadavstånd från Barcelonas huvudgata Las Ramblas. Runt stranden finns även mängder av bättre restauranger och olika typer av aktiviteter för både vuxna och barn. Stranden är väldigt populär under sommarmånaderna men den sträcker sig över flera kilometer så du behöver inte oroa dig för trängsel. I alla fall inte om det inte är absolut nödvändigt att placera dig vid det absolut populäraste stället.

Hotell och boende

Det är inte bara vi svenskar som gillar att besöka Barcelona. Det är en av de europeiska städer som tar emot flest turister år efter år. Som tur är är utbudet av hotell i Barcelona stort men vill du bo i de populärare kvarteren kan det finnas god anledning att boka ditt hotell i god tid. Vill du exempelvis bo nära Barceloneta under sommarmånaderna kommer det vara nödvändigt med lite framförhållning. Numera finns det också gott om alternativ till hotell och besöker du Airbnb kommer du snabbt se att utbudet av boende i Barcelona är riktigt bra.

2 svar på ”En turistguide till den fantastiska staden Barcelona”

Lämna en kommentar