Resmål Europa – våra tre bästa tips!

Anna H.

Uppdaterat:

Resor

Att resa utomlands ser många som livskvalité och faktum är att man inte behöver åka långt för att ta del av olika kulturer, nöjen och sevärdheter.

Vi har tagit fram våra tre bästa resmål i Europa 2021. Både billiga och inte lika exploaterade orter med fantastiskt vackra omgivningar.

Är du ute efter ett resmål i sommar eller höst har du kommit rätt!

resmål 2021
Våra bästa resmål i europa 2021

Montenegro

Montenegro – denna oslipade diamant får du bara inte missa. Klimatet är likvärdigt med Kroatiens med en temperatur mellan 25 och 30 grader juni,juli och augusti. Byarna är häpnadsväckande vackra omslutna av berg nästan likt norska fjordar men med ett medelhavsklimat.

Som svensk anser man nog att priserna är relativt billiga i jämförelse med hemma.
Det innebär inte att kvalitén inte är hög tvärtom det är landets största fokus just nu – bra restauranger och hotell för att få en högre turism. Klimatet, omgivningen och miljön får man på köpet.
I dagsläget är det inte exploaterat och ett otroligt prisvärt och bra resmål.
Specifika platser att besöka i Montenegro är främst Kotor och Herceg Novi.

kotor som resmål

Kotor

Staden är belägen i Kotorbukten och gamla stan är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna vid Adriatiska havet. Området är otroligt vackert och har flertalet bra restauranger både billiga och dyra längs vattnet. Det man kan konstatera är att kvalitén är i regel otroligt hög oavsett val.

Kristallklart hav, god mat och magiska kvällar med brinnande sol som speglar sig i vattnet väntar.

Herceg Novi

Herceg Novi är en annan kustort som du lätt kan nå från Kotor. 20-25 minuter bort med en vacker bilsträcka längs havet ligger denna magnifika bergspärla. När man vandrar omkring i grönskan, bergen och de medeltida arven känns det filmiskt vackert.Fåglar kvittrar, musik spelas från charmiga barer och utsikten är häpnandsväckande. Även här finns ett gott utbud av restauranger, hotel och historiska platser som fortet längst upp.

För den som gillar att dansa på nätterna finns en uppsjö av nattklubbar i Herceg Novi (det utbudet är litet i Kotor).

Slovenien

Ytterligare en pärla i Balkan för dig som istället är ute efter cityweekend är oemotståndligt vackra Ljubljana i Slovenien. Denna bilfria huvudstad har dessutom vunnit 2016 års utmärkelse som årets miljöhuvudstad av EU. I staden med sina knappa 270 000 invånare rekommenderar vi att du tar dig runt på cykel, promenerar eller varför inte eltaxibilen som är gratis? Missa heller inte bergbanan! Ljubljana är en hipp stad som kan jämföras som en mix av Köpenhamn, Paris och Berlin. Floden Ljubljanica flyter genom Ljubljana med mängder av vackra broar i stadskärnan. Det finns därför otaliga trevliga promenadstråk längs vattnet. Vi rekommenderar även att du tar en båttur och ser staden från vattnet. Prisvärda och mysiga restauranger, cafeer och barer finns det gott om i denna ljuvliga stad. För den som uppskattar nöjesparker finns även ett underbart klassiskt tivoli inte långt från stadskärnan.

Resmål Slovenien

Lockar sol och bad?

Är du efter sol och bad är det ett måste att kombinera din resa till Slovenien med ett besök till landets riviera. Denna är förvisso endast 47 km lång utmed Adriatiska havet men här finner du både medeltidsstaden och kustorten Piran och badorten Portorož. Båda är väl värda ett besök! Romantiska Piran påminner om Venedig och här finner du medeltida kyrkor och gotiska palats, charmiga restauranger, klippbad och en trevlig hamn. Portorož är en gammal kurort med både strand, källor och gyttjebad för en välgörande badsemester som passar såväl kompisgänget som familjen.

Vingårdssemester i Italien

Piemonteområdet i nordvästra Italien är känt för sina viner och sin genuina och fantastiska matlagning. De vackra omgivningarna, det goda köket och de utsökta vinerna gör området till ett fantastiskt resmål för den som är ute efter en gastronomisk upplevelse med det lilla extra. Den intresserade och nyfikne kan avnjuta både vinprovning eller en anordnad matlagningskurs. Här finns även öarna Isole Borromee , härliga utflyktsmål med sevärda barockpalats och vackra trädgårdar.

Utgångspunkt

Flyg till Turin som är områdets huvudstad och utgå från denna stad under resan.

Ett besök i Alba i södra Piemonte kan varmt rekommenderas, en gemytlig småstad med Hit rekommenderar vi att du åker i oktober då den årliga tryffelfestivalen anordnas. Runt om Alba odlas nebbiolodruvan som ska ge det eftertraktade Barolo-vinet, ”the king of wines, the wine of the king”

Vingårdssemester i Italien

2021 ett år av möjligheter

Vi hoppas att ni fått lite inspiration till resmål europa nu!
Vill vi i detta inlägg även passa på att tacka våra sponsorer expressenbreakit och realtid!

Och du glöm inte bort – det viktigaste av allt är att dela upplevelserna med nära och kära! Oavsett om ni stannar hemma eller tar er ut och upplever Europa!