Lär dig göra fransk manikyr hemma

Anna H.

Uppdaterat:

Skönhet

Vill du lyckas med den där perfekta franska manikyren i bekvämligheten av ditt eget hem? Här lär vi dig hur med vår guide!

Fransk manikyr
Gör fransk manikyr hemma!

Detta behöver du

För att kunna göra en fransk manikyr på egen hand behöver du en del tillbehör. Några av dem har du säkert redan hemma. Först och främst behövs en balja eller skål och en handduk. Du behöver också en bra nagelfil och helst ska du använda en av sandpapper. Den är mer skonsam mot nageln än en i stål. Det kan också vara bra att ha en nagelpoleringskudde, en så kallad nagelbuffer. Det är en mjuk fil som används till ovansidan av nageln, den så kallade nagelplattan. Om du exempelvis har räfflor och ojämnheter på nagelplattan jämnas dessa ut med hjälp av en buffer. En sådan kan du ofta hitta för bara ett par tior.

Därutöver behöver du en manikyrpinne som du använder för att försiktigt skjuta ner dina nagelband. Fransk manikyr vill ha mycket nagelyta så ju längre ner du kan få dina nagelband, desto bättre. Om du har ömtåliga nagelband rekommenderas det att du lindar lite bomull runt orangepinnen. Mest centralt för den franska manikyren är emellertid lacken. Du behöver ett baslack, ett ljusrosa lack, ett vitt nagellack och ett topplack. Om du har bråttom kan det vara bra med ett snabbtorkande topplack eller en spray med samma funktion. Fransk manikyr kan göras med alla färger men blekrosa är den ursprungliga och den mest klassiska varianten.

  • Arrangera en skål med varmt vatten och handduk
  • Ta fram sandpappersfil, orangepinne och nagelbuffer
  • Se till att du har baslack, rosa lack, vitt lack och överlack
  • Förbered naglarna för lackningen

Vi följer upp med hur du skall gå tillväga för den perfekta manikyren på franskt vis.

Så här gör du

Börja med att gå över torra naglar med sandpappersfilen. Tänk på att dra med mjuka, lätta rörelser och alltid åt ett och samma håll. Om du filar fram och tillbaka som med en såg ruggar du upp ytan, vilket kan skada nageln. Använd sedan din nagelbuffer och jämna till nagelplattan. Var noga så att du inte tar för mycket med buffern, då blir nageln tunn och ömtålig. Häll upp varmt vatten i en skål eller balja. Vattnet ska varken vara för varmt eller för kallt. Runt 45-50 grader brukar vara lagom. Skvätt gärna i några droppar olja eller citronsaft om du vill skämma bort dina naglar lite extra.

Efter runt tio minuter kan du ta upp händerna ur badet och försiktigt skjuta ner nagelbanden med manikyrpinnen. Massera in oljerester i nagelbanden och om olja återstår på nagelplattan, dra över den med en tops doppad i aceton. Grunda därefter med baslacket. När det torkat applicerar du två lager av det rosa lacket. Se till att det torkar ordentligt mellan varje lager. Därefter målar du nageltopparna med det vita lacket. För att göra detta pressar du fingret lätt mot exempelvis en bordsyta. Dra med den vita lackpenseln från ena kanten in mot mitten. Därefter gör du motsvarande drag från andra sidan. Låt torka. Avslutningsvis lackar du med överlacket och sprayar med eventuell snabbtorkande spray.

Och du skulle du mot förmodan få några fläckar kan vi varmt rekommendera galltvål!

Olika typer av fransk manikyr

Det finns givetvis olika typer av finish på fransk manikyr. Följande är dom vanligaste varianterna!

Med glitter ✨

Lägg glitter som finish på din manikyr och stick ut!

Med gele

Är du ute efter en permanent (något längre egentligen) manikyr är gele ett perfekt alternativ.

Med rosa färg

Många gillar rosa oss inkluderat, det är otroligt populärt med rosa färg på sin franska manikyr 2021!

Med ombre

Att lägga en extra skugga på naglarna skadar aldrig, testa med ombre!

Att göra naglarna är harmoni

Vi vill varmt rekommendera att göra naglarna i en lugn och stillsam miljö.
Många upplever det faktiskt lite meditativt att sätta på lite spa-inspirerad musik!
Varför inte lägga en billig ansiktsmask i samma veva? Oavsett hoppas vi ha kunnat hjälpt dig när det gäller fransk manikyr i hemmet.

Vanliga Frågor om fransk manikyr

Hur gör man fransk manikyr hemma?

Balja eller skål
Bagelfil (helt med sandpapper)
Bagelpoleringskudde (även länt som nagelbuffer)
Manikyrpinne
– Baslack, ett Ljusrosa lack, ett Vitt nagellack och ett Topplack (för en klassisk fransk manikyr!)

Vad är fransk manikyr?

Fransk manikyr är när man målar nagellack med en vit tipp framtill. Går även att kombinera med olika färger, glitter och skuggor (ombre).
Utförandet skapades av Jeff Pink från Kalifornien 1930-talet.

Hur får man bort fransk manikyr?

Du behöver följande för att ta bort en manikyr:

– Nagellacksremover
– Bomull
– Manikyr bord eller Plastyta (om du ska göra hemma fungera exempelvis en skärbräda i plast)
– Liten handduk som du fuktar
– Återfuktande lotion
– Trä nagelband pusher
– Papperskorg