En guide för dig som vill spela lotto

Anna H.

Uppdaterat:

Sport & Spel

Lotto är ett av de populäraste spelen i Sverige. Med lite tur kan en lottovinst ge riktigt stora vinster på flera miljoner kronor. Tidigare var du tvungen att spela lotto i butik. Idag så kan du spela lotto på nätet, vilket gör att du alltid kan spela en rad då du känner dig sugen.

Att spela lotto
Guide för dig som vill spela lotto!

Vilket spelbolag ska man välja?

Det finns massor av spelbolag på nätet som kan erbjuda lotto idag. Du kan också hitta olika varianter så att spelet tilltalar flera spelare. Enklast så hittar du ett spelbolag om du besöker en jämförelsesajt. Här kan du ta del av massor av information om spelbolaget som bland annat insättningsmetoder, uttag, spelmiljö, spelutbud och kundservice. Du kan också hitta aktuella bonusar och mycket annan information som gör ditt spelande än mer underhållande. Det gör att du enkelt kan hitta ett spelbolag som erbjuder onlinespelet lotto där du kan lägga en rad.

Såhär fungerar lotto

När du ska spela lotto så väljer du normalt ut 7 nummer av 35 nummer på en bricka. Om du lyckas få in alla dina 7 nummer så vinner du högsta vinsten, vilket ofta brukar vara på miljonbelopp. Du kan också vinna om du får in 6 nummer eller 5 nummer, men även om du får in tilläggsnummer. Det finns ett stort antal lotto-spel över hela världen och reglerna för dessa lottospel kan skiljas åt. Vissa lotto-spel har också jackpot där vinsterna ibland kan ligga på flera miljarder kronor.

När du spelar lotto på nätet så kan du abonnera på en lottorad. Det innebär att du inte behöver lägga en ny rad inför varje dragning. Istället så tar du om hur många dragningar som du vill ha din rad med och betalar insatsen. Därefter så behöver du inte tänka så mycket på dina rader då dessa rättas automatiskt. Det innebär att du får besked om du vinner på en rad. Därefter så kan du direkt göra ett uttag av vinsten.

Vissa spelbolag på nätet kan också erbjuda dig varianter på lotto, dagliga dragningar och mycket annat. Det gör att det blir mer spännande att spela lotto på nätet.

Varför lottospel?

Lottospel är roligt, underhållande och spännande samtidigt som de ofta har stora vinster. Det går att spela lottospel från hela världen på nätet. Du kan delta i dragningar från Powerball, Eurojackpot, Mega Millions och Euro Millions. Detta är lottodragningar som är kända för att dela ut lottovinster på flera hundra miljoner kronor. De allra största kan ha en jackpottvinst på över flera miljarder kronor.

Lotto är ett turspel, vilket innebär att du inte behöver kunna något om spelet. Du väljer bara ut dina 7 nummer, dragningen sker slumpmässigt från en tombola, sedan ser du om du har vunnit.

Några sista ord om att spela lotto

Lotto är ett mycket populärt onlinespel som du kan spela utan någon som helst kunskap. Får du in dina nummer i dragningen så vinner du. Det finns många olika lottospel runt om i världen, vilket gör att vinstplanen kan se olika ut. Vår tanke är att omväxling förnöjer att jämföra casinon hela tiden är inte alltid så roligt. Och du glöm inte att registreringsbonus även finns vid lottospel – dvs riskfritt!