Såhär väljer du rätt gamingstol

Anna H.

Uppdaterat:

Sport & Spel

Spenderar du också flera timmar framför datorn? Vare sig du är en gamer eller inte är det värt att investera i en gamingstol. Vi hjälper dig att välja rätt.

Välj rätt gamingstol
Välj rätt gamingstol 2021

Varför är det viktigt att välja rätt gamingstol?

Innan vi går in på hur du väljer rätt gamingstol, så ska vi bena ut varför det är viktigt. När du sitter många timmar framför datorn så är det viktigt att du sitter bekvämt. Inte bara för bekvämlighetens skull, utan för att det ökar ditt välmående. En stol som är anpassad efter dig, din kroppsform och andra behov minskar risken för smärta i ryggen, axlarna och nacken. När vi spelar sitter vi ofta under en längre tid och det kan röra sig om timmar i samma ställning. Det är därför värt att investera lite extra för att sitta rätt och således maximera din komfort.

En skön gamingstol förhöjer spelupplevelsen. Genom att sitta bekvämt håller du dig också utvilad längre vilket gör att du kan spela längre och prestera maximalt. En stol där du inte sitter bekvämt kommer garanterat att göra spelupplevelsen mindre positiv. Det är viktigt att stolen är anpassad just för dig eftersom det är du som ska sitta i den. Saker som påverkar valet av stol är bland annat din längd och vikt samt vilken typ av spel du spelar. Fundera också över hur ofta och länge du spelar plus övriga preferenser som tyg och armstöd. Nedan är dessa beskrivna mer utförligt.

  • En bra gamingstol kommer öka ditt välmående och förhöja spelupplevelsen.
  • Lägg ned tid på att hitta en bra stol anpassad efter just dina behov.
  • Din längd och vikt, typ av spel och mycket annat påverkar valet av stol.

Sen är det såklart så att det inte skadar om den rent estetiskt är tilltalande – mer om det nedan!

Hur väljer du rätt gamingstol?

Nu är du förhoppningsvis övertygad om att valet av gamingstol är viktigt. Nu gäller det att hitta den perfekta stolen för just dig och dina preferenser. Först och främst måste du ha en stol anpassad för din längd och din vikt. Gamingstolar erbjuds oftast i olika storlekar som är anpassade för vikt och längd. Du måste se till så att ryggstödet passar din längd och att sittdynan inte är för smal eller bred. Olika spel kräver olika typer av stolar. Ju flexiblare gamingstolen är, ju fler personliga inställningar du kan göra. Detta betyder att den går att använda även när du inte spelar.

Ju längre och oftare du spelar, desto viktigare är det att investera i en bra stol. Spelare som spelar många timmar i rad kan behöva en tupplur. Då kan det vara värt att köpa en stol som du kan fälla ned ryggstödet på. Stolstyget är även viktigt att tänka på. Spelare som äter och dricker vid skärmen rekommenderas att välja en stol i läder eller material som går att rengöra. Ytterligare saker att tänka på är eventuella tillbehör som fotpall, avtagbara kuddar, och justerbara armstöd. Vissa stolar har särskilda armstöd, vilket ger möjlighet att sätta din arm i en perfekt ställning. Ha detta i åtanke, och du kommer att hitta den perfekta gamingstolen!

Fördelarna med god ergonomi

Så för att summera detta inlägg – oavsett om du spelar fps-spel (first person shooter) eller spelar nätcasino har det faktiskt god inverkan på hälsan med denna typ av stolar. Att det även ökar din prestation borde det göra självklart att införskaffa en ”gaming chair” om du sitter framför datorn mycket.