Så här gör du för att starta en blogg – 5 bra tips

Anna H.

Uppdaterat:

Nyttig Information

Då det inte finns budget till en ny bil så gäller det att hitta en begagnad som håller måttet. Här kommer din budget också att få betydelse.

Men det finns några smarta tips som kan hjälpa dig att hitta en bil som du blir nöjd med.

Välj rätt begagnad bil 2021
Ta del av våra tips vid val av begagnad bil 2021

Här är 5 tips som du bör beakta innan du köper bilen…

1. En bil som möter behoven?

Det kan finnas olika behov beroende på hur bilen ska användas. Frågor som du bör ställa dig är:

  • Behöver jag stort bagageutrymme?
  • Ska bilen vara pigg och snabb?
  • Är det viktigt att den är bensinsnål?
  • Behöver jag fyrhjulsdrift?
  • Hur många sittplatser har jag behov av?

Den sista frågan är viktig att beakta. För en familj med fyra barn så blir det ju en självklarhet att leta efter bilar med 7 säten. Om du lever ensam eller med en partner så kanske du inte ens behöver ett större baksäte.

2. Har den begagnade bilen krockat?

Det är inte lätt att avgöra om en bil har krockat då den kan ha reparerats så att den tidigare skadan inte syns. Men det finns tecken som du kan få syn på. Och så kan du ju ta bilen till en besiktning där proffs kan kika djupare på sådant som avslöjar olyckor. Några vanliga tecken på tidigare krascher är:

Repor vid skruvar
Det här kan betyda att man har bytt ut delar på grund av en krock. Det gäller att se noga under motorhuv och på underrede för att upptäcka om så är fallet.

Ojämnheter i lacken
När delar har bytts ut så har man fått lacka om. Det här kan synas i skarvar och ibland också i skarpt ljus som avslöjar skillnader i nyans på olika ställen.

Varningslampor som tänds
Om du testar bilen och ser att varningslampor tänds så indikerar det problem. Det kan betyda att bilen har krockats och att elektroniken därefter har kopplats om.

3. Hur långt har bilen gått

Det här är verkligen något att tänka på. En bil som har kört långt har slitits på ett naturligt sätt. Ju färre mil desto bättre. Men ibland så får du förstås inse att bilen som har gått längre men är i ett gott skick blir billigare. Den kanske inte är lika pigg som för några år sedan men kan ändå vara en god investering.

4.  Med tanke på reparationer

Vissa bilar är dyrare att reparera än andra. Det är välkänt att många asiatiska märken har billiga reservdelar medan vissa tyska märken kostar väldigt mycket att reparera. Det är något du ska räkna på då du funderar på vad den begagnade bilen kommer att kosta dig.

5.  Hur blir det när bilen ska säljas?

Sist men inte minst så måste du också tänka på tiden då du vill sälja och byta upp dig till en ny bil. Om bilen är av ett märke som är populärt så finns det en större marknad för att sälja den. Då går det snabbare och du kan kanske få ut mer för den.