Tiktok kändisar

Uppdaterat
Skribent

Från början hette appen Musical.ly men bytte sedan namn till Tiktok. Den här appen används på mobiltelefoner och du kan spela in videor tillsammans med andra. Tiktok är numera en kinesisk tjänst och den har blivit omåttligt populär över hela världen. Runt 25 procent av världens befolkning som använder internet använder också Tiktok. Med över en miljard användare har Tiktok blivit större än både Twitter och Snapchat.

Det är många unga som funderar över den stora frågan: hur blir man känd på tiktok? Appen används främst av unga människor och nästan hälften av barnen i 12 – 15 års ålder använder Tiktok varje dag. Tiktok är därmed väldigt känt hos barn och unga men det är fortfarande många vuxna som inte har en aning om vad Tiktok är.

Tiktok kändisar
Kan du dina TikTok kändisar

Hur blir man känd på tiktok

Det finns en hel del personer som har blivit kända genom Tiktok. Om du vill bli en kändis på Tiktok så finns det en del knep att ta till:

  • För att dina följare inte ska tröttna behöver du lägga upp videos dagligen och de måste även vara av en god kvalitet.
  • Haka på kända trender genom att lägga till hashtags på dina inlägg. Det betyder att när folk söker på just den hashtaggen kommer ditt inlägg att synas i flödet. På så sätt kan du locka till dig fler följare.
  • Interagera med din följare och visa att du uppskattar dem. Det gör du genom att svara på kommentarer och följa andra konton tillbaka.
  • Våga vara lite annorlunda, var inte rädd för att det blir pinsamt och testa dig fram vad som fungerar. Ett konto som inte är som alla andra lockar gärna följare till sig.

Addison Rae

Många som har blivit tiktok kändisar har blivit riktigt stora och har väldigt många följare. Addison Rae är en stor kändis på Tiktok, hon är 21 år och har över 60 miljoner följare. Det gör henne till den näst mest följda på hela plattformen.

Hon har blivit känd genom sina musikvideos där hon dansar till trendiga låtar. Även Addisons familj är kända på Tiktok, hennes föräldrar har var sitt konto och hennes yngre bröder delar på ett konto. Det är inga små summor Addison drar in genom sitt Tiktok konto. Det uppskattas att hon tjänar runt 500.000 kronor per inlägg.

Tommy Unold

En annan personlighet på Tiktok som tjänar pengar på sina inlägg är Tommy Unold. Han är känd för att göra underhållande intervjuer som han sen publicerar. Han har över tio miljoner följare och även hans yngre syster och mamma finns med i en del av hans inlägg. Under 2020 delade han ett inlägg där han frågade tjejer under humoristiska former hur attraktiv de tyckte han var. Det inlägget fick över tre miljoner gillningar.

Tommy har trots sin ringa ålder på 19 år tjänat en hel del under sin Tiktok karriär. Under 2020 uppgick hans nät-förmögenhet till runt fem miljoner dollar. Tommy har även lanserat en del produkter kring sitt namn. Det finns bland annat T-shirtar och sweatshirts att köpa.

Elvir Aljicevic

Den största Tiktokaren i Sverige just nu är Elvir Aljicevic från Oskarström. Han är 20 år och har över fem miljoner följare på sitt konto. Han skapade ett konto på Tiktok under 2019 och började med att visa upp kläder och outfits som han hade på sig. Efter ett tag gick han över till att gå lite catwalks som han filmade och sedan var succén ett faktum.

Elvir säger själv att han spenderar ungefär fyra timmar om dagen på sina videos på Tiktok. Han tycker att det har varit värt det och just nu väljer han också att satsa på en modellkarriär.

This Trippy Hippie

Det här kontot ägs av en tjej i 20-års åldern som lider av tics, anfall och spasmer. Detta delar hon med sig av på sitt konto, hon vill att världen ska veta hur det är att leva med dessa sjukdomar. Hon har över 3,7 miljoner följare på Tiktok.

Efter sina anfall är hon ofta yr, hon svettas och hon är många gånger full av blåmärken. Hon vill lyfta faran med dessa anfall. Ett anfall som var väldigt allvarligt gjorde att hon hamnade i rullstol i sex veckor. Trots att hon upplever att hon får mycket stöd från sina följare är där vissa som inte förstår allvaret med de här sjukdomarna. Det vill Evie Field, som hon egentligen heter, ändra på genom sitt konto.

Charli D’Amelio en av världens största tiktok kändisar

Den här unga Tiktokaren är endast 17 år gammal men tjänar omkring 700.000 kronor per inlägg. Hennes konto följs av över 125 miljoner människor och hon roar dem med sina roliga klipp och danser. Detta gör henne till världens största tiktokare.

Hennes konto startades 2019 och det första inlägget gjorde hon tillsammans med en vän. I november 2020 blev hon den första tiktokare som nådde 100 miljoner följare så hennes karriär har gått i en rasande fart.

Lämna en kommentar

Innehåll