Hur går det till när man gör en personlig aktieposter?

Uppdaterat
Skribent

Vi har testat att beställa en personlig aktieposter från My Stock Poster där du kan du söka bland 125 000 aktier från mer än 50 länder och över 70 börser. Du kan själv bestämma vad som ska stå på postern. Så här går det till:

personlig aktieposter
personlig aktieposter 2021

Steg: 1 – Fyll i börsnoterade bolaget

Du börjar med att skriva in vilket bolag du vill ha på postern genom att ange vilken ticker det börsnoterade bolaget har. Tickersymbolen är en slags identifieringskod. Om du inte vet vilken ticker din aktie har kan du söka efter den i sökrutan och på så sätt få fram den aktie du vill göra en poster av.

Steg: 2 – Period för utvald aktie

Välj sedan vilken datumperiod du vill visa. Kanske du har ägt en aktie under en kortare period och vill föreviga det. Eller så kanske du har en favoritaktie som du ägt under en längre period. I nuläget går det att hämta prisuppgifter åtta år bakåt i tiden. Klicka sedan på ’Rita aktiepostern’ för att den valda aktien och datumen plottas ut.

Steg: 3 – Rubriksättning

Det finns tre rubrik-fält. I den översta ligger tickern som default. Under den ligger texten TO THE MOON, och underst vilka datum som angivits och högsta och lägsta aktiepris under den valda perioden. Här kan du välja att ha kvar de förskrivna rubrikerna, eller så kan du välja att göra aktiepostern mer personlig genom att skriva egna rubriker. Du kan också välja att ta bort en eller flera rubriker helt genom att radera texten.

Steg: 4 – Val av design & utseende

Nu till den roligaste delen: att välja vilken design du vill att aktiepostern ska ha. Klicka på pilarna under postern så kan du klicka dig fram till den design du gillar bäst. Här finns många roliga designer att välja mellan. Antingen de klassiska minimalistiska graferna som finns i flera färger, eller de landskapsliknande graferna som når till månen eller stjärnorna beroende på vilken design du väljer.

Steg: 5 – Val av storlek

Val av storlek. Det finns tre olika storlekar att välja mellan: 30×40 cm, 40×50 cm, eller 50×70 cm. Klicka på den du vill ha.

Steg: 6 – Slutför köp

Lägg sedan aktiepostern i varukorgen och gå vidare till betalning. Klart!

Summering av My Stock Poster

Vi tycker det här är en riktigt rolig och snygg produkt som passar alla som äger eller har ägt en aktie någon gång. Den perfekta presenten att ge någon som har allt. Klicka dig vidare till My Stock Poster för att spana in personliga aktieposters eller personliga aktie-tshirts.

Lämna en kommentar

Innehåll