Guide om muslinfiltar

Anna H.

Uppdaterat:

Nyttig Information

Innan man införskaffar en muslinfilt till babyn kan det vara intressant att veta några saker om de populära barnfiltarna som syns i allt flera barn – och babybutiker. Om man vill läsa på och förbereda sig lite innan köpet av en trendig filt kan detta vara en bra start.

Då många vill göra miljömedvetna köp till baby och barn, är en söt filt ett utmärkt val i samband med att man ska få en baby eller ge bort en present till en nyfödd. Ett modernt och hållbart val är att köpa just en muslinfilt, som både är en fin och trendig gåva. Flera av filtarna är tillverkade av ekologisk bomull eller bambu vilket är skonsamt för miljön, ett köp som är etiskt rätt i tider när det är inne att vara lika medveten om trender som miljö. Många tyger är idag GOTS-certifierade, vilket är ytterligare ett plus ur en miljöaspekt, ett köp med gott samvete.

Historiskt tyg är trendigt

Tyget har många goda egenskaper och passar därför bra för den lilla babyn.

Det finns flera positiva fördelar med muslinfiltar. De är vävda på ett sätt så att luften kan ta sig igenom, vilket är bra ur säkerhetsaspekt om tyget skulle hamna över ansiktet så gör det inget. Filten kan även bidra till att barnet sover bättre, då tyget andas vilket gör att rätt temperatur bibehålls. Då undviker man att barnet svettas vilket även är skonsamt mot små barns hud som lätt kan få eksem om den blir för varm. En annan god egenskap är att det är ett svalt och tunt tyg. Det blir lagom temperatur och inte för varmt, vilket annars lätt händer med andra material som är för täta i strukturen. Historiskt sett tillverkades muslintyg av bomull men idag finns det även muslintyg som är gjort av bambu, ett filttyg som har blivit alltmer populär de senaste åren tack vare dess miljövänliga egenskaper.

Användningsområdena är flera

Att filtarna är praktiska är det ingen tvekan om, en muslinfilt är ett must have till din baby. Filten kan med fördel användas som amningsfilt eller skydd mot solen. Många vill skydda sin baby mot insyn vid amning eller mot solljus när det är dags att sova utomhus. Då kan man hänga filten över vagnen eller ha den över axeln när barnet äter. De är behändiga att ha vid dessa tillfällen, som är förknippade med ro och vila.

Lika mjuk och gosig som trendig

En muslinfilt mjuknar efter varje tvätt och blir med tiden till en mysig snuttefilt att ha nära och gosa med för många barn. Eftersom de trevliga filtarna är så pass användbara som de är och med fördel inte tar mycket plats, så vill man kanske ha några stycken. Det kan vara bekvämt och kännas tryggt att alltid ha några nytvättade filtar som ligger vikta på en hylla, redo att användas. Av naturliga skäl måste de ju tvättas då och då. Kanske man väljer några enfärgade och ett par andra med trendigt mönster. Utbudet är stort och det är lätt att hitta bra återförsäljare där urvalet av olika märken och design är brett och varierat.

Är du intresserad av flera guider på nätet? Se hit.