Flyttguide

Anna H.

Uppdaterat:

Nyttig Information

Att flytta kan vara både en rolig men även en något krånglig process beroende på omständigheterna. I denna guide går vi igenom en checklista som är enkel att följa så att du förhoppningsvis löser din flytt med bravur.

Det kan såklart finnas andra aspekter än de vi tar upp här men kan du bocka av följande sex punkter har du kommit en bit på vägen:

  • Flyttpackning
  • Flytthjälp
  • Flyttanmälan
  • Flytt av abonnemang
  • Flytt av försäkringar
  • Flyttstädning

Flyttpackning

Att packa ihop allt inför flytten kanske är det som tar mest tid och som för många upplevs som det jobbigaste. Men lägger du lite tid på just detta kan det i slutändan spara tid. Se till att ha gott om bra flyttkartonger och glöm inte att märka upp dem på ett bra sätt. Exempelvis till vilket rum de ska.

Flytthjälp

Känner du att det är ok att fråga vänner och familj är det ju de billigaste alternativet. Att bjuda på pizza efter flytten brukar vara kutym. Glöm dock inte att fråga långt i förväg. Kan du inte få hjälp av dina kompisar är de antagligen en flyttfirma som gäller. Även här kan det vara en bra idé att vara ute i god tid.

Flyttanmälan

Glöm inte att göra adressändring i god tid. Detta är numera väldigt enkelt och okomplicerat och görs snabbt online.

Flyttguide
Att flytta är redan ett stort jobb i sig, här finns en bra checklista som underlättar!

Flytt av abonnemang

Innan flytten kan det vara bra att kolla igenom alla de abonnemang du betalar för. Vissa kommer du eventuellt vilja ha kvar på ditt nya boende men vissa kanske du kommer vilja säga upp. Har du otur kan du ha långa uppsägningstider så se till att göra detta i god tid.

Flytt av försäkringar

Viktigt är också att inte glömma bort diverse försäkringar. Din nuvarande hemförsäkring kommer inte gälla för ditt nya boende. Se det som något positivt där du kan se över priser och kanske hitta ett billigare alternativ.

Flyttstädning

Slutligen har vi flyttstädningen. Få tycker det är kul att städa men det är tyvärr ett måste när du flyttar. Det går såklart att fixa detta själv men att anlita en städfirma är faktiskt inte så dyrt. Speciellt inte med RUT-avdrag. Även här kan det vara en bra idé att boka en firma i god tid.

Har du gått igenom alla punkter ovan i god tid kommer din flytt förhoppningsvis flyta på utan några större problem. Nyckeln är dock att planera i god tid och försöka se det som något positivt.

Lycka till!