Fattig student? Så hittar du bästa studentrabatterna!

Anna H.

Uppdaterat:

Ekonomi

Har du som student svårt att få pengarna att räcka till varje månad? Här får du reda på hur du hittar de bästa rabatterna.

Fattig student
Bästa Studentrabatterna för en fattig student? Detta är våra tips 2021

Bästa Studentrabatterna

Som fattig student är rabatter ett utmärkt sätt att få ekonomin att gå runt.
Vare sig det gäller studentkort, rabatt på kurslitteratur eller fler fördelar med csn.

Läs mer om dom Bästa Studentrabatterna nedanför:

Du har väl skaffat studentkorten?

Studentkorten är en skänk från ovan till den student som vill hitta studentrabatter idag. Det finns exempelvis Mecenat och Studentkortet. Där kan du få ett studentkort om du studerar på universitet eller högskola samt någon annan CSN-berättigad utbildning. Dessa har mängder av fina rabatter som du kan utnyttja. Surfa in på studentkortens hemsidor för att kolla vilka erbjudanden de har. Det handlar om allt från rabatt på lokaltrafik, resor och mat. Du kan även få rabatt på böcker och studentlitteratur. Detta är så klart till stor hjälp i dina studier. Du får också rabatter på dator och telefoni.

Som student kan du regelbundet kika på hemsidorna för studentkorten för att hitta uppdateringar av nya erbjudanden. De flesta som är medlem i något studentkort skyltar med det men kanske har just denna butik glömt – fråga. Det får du inte veta om du inte frågar. På många ställen kan de också tänka sig att erbjuda en rabatt till dig som student men saknar studentkort. Du behöver våga fråga men om du gör det händer det att du får ett ja och får rabatt. Butiker vill förstås behålla dig som kund även i framtiden när du är klar med din utbildning.

  • Mecenat och Studentkortet har många bra erbjudanden
  • Kolla regelbundet efter nya erbjudanden
  • Fråga där du handlar efter studentrabatt även om du inte ser någon skylt
bästa studentrabatterna

Studentrabatt utomlands

Visste du att du kan få bra rabatter även utomlands som svensk student? Det duger då inte med våra svenska kort, utan du måste skaffa en utländsk studentlegitimation. Den kostar en mindre summa och det blir ett extra kort att bära i plånboken. Kortet å andra sidan ger tillträde till rabatter i flera länder. Så ska du utomlands är det värt det att kolla in detta tips när det gäller bästa studentrabatterna. Kortet kan du ansöka om och betala för på ISIC:s (International Student Identity Card) hemsida. Du får det hemskickat och kan ta med dig det när du reser och vill leva så billigt som möjligt.

För vissa rabatter behöver du inte ens resa utomlands utan de gäller företag som finns etablerade internationellt. Det gäller till exempel mjukvaruföretag som ger dig som pluggar riktigt bra rabatter på sina produkter. Ett sista tips för att hitta studentrabatter är att göra en sökning på det du vill köpa och skriva ”studentrabatt”. På så sätt får du veta om någon butik på nätet erbjuder detta till studentpris. Många nätbutiker har studentrabatter som inte syns på studentkortets hemsidor. Kom dock alltid ihåg att kolla att priset du får verkligen är det billigaste. Återigen är sökmotorn din bästa vän när du ska jämföra priser. Som student har du allt att vinna på att alltid försöka utnyttja studentrabatter

Köpa kurslitteratur billigare

Något som går att återanvända i allra högsta grad är dyr kurslitteratur.

Följande sidor rekommenderar vi för en fattig student:

  • Begagnadeskolbocker.se = En mindre sida där du kan köpa och sälja gammal kurslitteratur
  • Bokborsen.se = En stor sajt med ett otroligt utbud av böcker. Oavsett utbildning finns här något för dig.
  • Campusbokhandeln.se – Sveriges erkänt största kedja av andrahandsbokhandlar 2019
  • Kurslitteratur.org = Sök på önskad titel och författare, har du tur dyker din önskade bok upp med ett kanonpris.

Skicket på böckerna du köper är i regel alltid av bra kvalité, vilket gör detta till ett riktigt bra tips för dig som student!