Användbara tips för att bli en bättre pokerspelare

Anna H.

Uppdaterat:

Sport & Spel

Att bli en riktigt bra pokerspelare kräver både tid och träning. Nyfiken på hur du ska göra? Läs vidare!

Bli en bättre pokerspelare
Bli en bättre pokerspelare 2021

Lär dig grunderna

För att bli riktigt bra på poker bör du förstås först lära dig grunderna. När du bemästrar dem kan du gå in på avancerade strategier. Börja även med att utforska de olika varianterna av poker eftersom det finns så många olika. Texas Hold’em och Omaha är några vanliga versioner men det finns även andra, så som trekortspoker och mörkpoker. Fokusera på en variant i taget för att sedan successivt bli bättre på de resterande. När du behärskar spelet grundligt är det dags att titta på mer komplexa strategier. Dessa kan till exempel vara tekniker som grundar sig på psykologiska övertag.

Det finns såklart en skillnad med att använda psykologiska tekniker på nätet jämfört med på fysiska casinon. Skillnaden är givetvis att du inte kan se dina motspelare online. Du kan däremot lära dig identifiera nybörjare via deras aggressiva spelstil, eller märka av när en spelare har tappat humöret. Det gäller att ha mycket is i magen eftersom de duktiga spelarna ofta vinner i slutändan, genom att behålla lugnet. Tappa inte humöret och analysera alltid varför du förlorade. Hade motståndaren bättre kort eller var den hand du litade på trots allt för dålig? Vad kan du göra för att förhindra att liknande situationer sker igen? Dessa frågor är viktiga att ställa.

Nu när vi gått igenom grunderna tar vi oss till nästa steg – mer praktiska tips!

Pokerstrategier

Utöver psykologiskt övertag finns även andra strategier att använda dig av, vilka kan se olika ut beroende på pokervariant. Många av dessa går ut på att få till de bästa kombinationerna av kort och undvika lågt värderade händer. Det finns även vissa som använder sig av korträkning, vilket är en slags riskbedömning för att optimera vinstchanserna. Det finns nedladdningsbara program som visar alla dina möjligheter under en pokerhand. Det finns en hel uppsjö av olika pokerstrategier och du kan enkelt hitta både nybörjarvänliga och avancerade guider via nätet. Genom att jämföra pokersajter kan du även välja ut bonusar som ger dig fler vinstmöjligheter. Detta tack vare att du får gratispengar att spela för.

Att utnyttja en pokerbonus är också en användbar strategi och faktiskt något som de flesta pokerspelare använder sig av. Det enda som är viktigt att tänka på här är omsättningskraven eftersom de kan se väldigt olika ut. Gratis är alltid gott men de flesta spelsajter använder sig av omsättningskrav för att säkra sin verksamhet. Dessa krav innebär att du måste spela för en viss summa pengar innan du kan plocka ut dina eventuella vinster. Du kan med fördel välja och vraka bland flera bonusar och även spela på många spelsajter samtidigt. Detta gör att du kan få ut mer av ditt pokerspelande. Lycka till!