Bästa snabblån – vad är det och vilka finns det?

Anna H.

Uppdaterat:

Ekonomi

Bästa snabblån är ett uttryck som de flesta hört och något som förekommer frekvent. Både online och i allehanda reklam. Man vad är egentligen ett snabblån, och vad ska man titta efter om man vill hitta sitt bästa snabblån? Kort och gott kan man säga att det inte finns en renodlad lånetyp som heter så. Utan det handlar snarare om ett paraplybegrepp för lån med snabba utbetalningar. Vad som är snabbt är givetvis subjektivt. Men nedan så listar vi ett antal olika lån som har för vana att sorteras in under just det som kallas för ”snabblån”.

Bästa snabblån
Vi hjälper dig att hitta det bästa snabblånet 2021!

SMS-lån – det klassiska konceptet

tillbaka har det utgått och liknar mer ett ”vanligt” lån. Det vill säga, du kan inte längre smsa och få  en summa pengar på kontot. Inte innan du gått igenom några viktiga steg. Dessa inkluderar antecknat låne-avtal och identifiering med BankID.

Däremot finns det fortfarande kontokrediter där du använder sms för att ta ut pengar från ditt egna kreditkonto. Med andra ord så ansöker du först om att bli kund, med ett givet kreditbelopp. När den väl blivit godkänd så kan du hos vissa långivare göra uttag på det kontot via sms.

Kontokrediter – snudd på bästa snabblån

En kontokredit kan närmast liknas ett kreditkort utan det fysiska kortet. Det vill säga att du ansöker om en kredit, och om du blir beviljad, får en given kreditgräns. Inom denna kreditgräns kan du göra uttag till ditt vanliga konto. Detta gör du dessutom utan att skicka in en ny ansökan. Som en extra säkerhet med andra ord.

En fördel är att du ofta enbart betalar ränta på den delen av krediten som du faktiskt nyttjar. Var däremot uppmärksam på hur mycket just den räntan ligger på. En annan fördel är att när du betalat tillbaka den nyttjade krediten så kan du åter nyttja hela spannet. Även denna gång utan att behöva skicka in en ny ansökan. En del långivare tillämpar dessutom direkta utbetalningar från ditt kreditkonto. Vilket ofta för tankarna till ett snabblån, och med smidigheten i beaktande ditt bästa snabblån.

Lån med direkt utbetalning – bästa snabblån på riktigt

En del långivare erbjuder lån med direkta utbetalningar. Det vill säga, du får pengarna på kontot så fort du blivit godkänd. Processerna för godkännande kan givetvis se olika ut. Men, de som marknadsför sig med direkt utbetalning är ofta måna om att detta sker snabbt. Här är det dock värt att själv ta reda på vad de menar egentligen.

En del handlar om riktiga snabblån där du får pengarna inom loppet av några minuter. Medan andra kan ta en hel arbetsdag på sig. De snabbaste varianterna i detta fall tillämpar ofta någon betalmetod som gör det snabbare. Till exempel Trustly.

Slutligen det viktigaste – tänk till innan du tar ett lån

Det tål att nämnas åter och åter igen. Ta inte ett lån som du vet att du inte kan betala tillbaka. Detta kommer i sin tur bara att förvärra din ekonomiska situation. Det är också noterat att skulder ökar bland unga. Känner du att du behöver hjälp så finns det att få via Hallå Konsument. Ta i sådana fall kontakt med dem innan det är för sent. För  om du inte lyckas betala tillbaka skulden riskerar du att få en betalningsanmärkning.

Lämna en kommentar